Guvernul DUBLEAZA PRIMELE pentru gimnastele CAMPIOANE EUROPENE

Campioanele Romaniei la gimnastica Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca Guvernul va dubla, in sedinta de miercuri, toate primele pe care le va primi echipa feminina de gimnastica a Romaniei, pentru a da un semnal atat in ceea ce priveste recompensarea performantei, cat si in perspectiva Jocurilor Olimpice.

I-am felicitat pe membrii delegatiei si, mai mult decat felicitari, am vorbit deja cu ministrul de Finante, cu domnul Georgescu, si miercuri o sa facem si noi ce tine de Guvern, o sa dublam toate primele pe care le primesc in mod normal fetele, pentru a da un semnal ca merita recompensata performanta si pentru a da un semnal pentru Jocurile Olimpice ca o sa gasim banii necesari pentru a recompensa, asa, in mica masura, cat se poate face, zona de efort, a spus Ponta.

Premierul a facut acest anunt la sosirea la sedinta USL.


Premii in BaTAIE DE JOC pentru gimnastele CAMPIOANE EUROPENE

Echipa feminina a Romaniei se intoarce acasa cu un bilant de invidiat de la Campionatele Europene din Belgia: patru medalii de aur, din cinci posibile, si doua de argint.

Lotul Romaniei revine acasa luni, iar antrenorii spun ca dupa-amiaza fetele vor intra inapoi in sala, pentru o miscare usoara, pentru ca de marti sa reia programul normal de pregatire.

Romania a incheiat participarea la CE de la Bruxelles, cu 6 medalii la senioare, dintre care patru de aur, din cinci posibile. Rezultatele au fost urmatoarele: aur pe echipe, aur la sarituri (Sandra Izbasa), aur la barna (Catalina Ponor), argint la barna (Larisa Iordache), aur la sol (Larisa Iordache), argint la sol (Catalina Ponor).

Iata cat vor castiga gimnastele, conform grilei de premiere a Autoritatii Nationale pentru Sport:

Catalina Ponor (aur cu echipa, aur la barna, argint la sol): 8.223 de euro

Larisa Iordache (aur cu echipa, aur la sol, argint la barna): 8.223 de euro

Sandra Izbasa (aur cu echipa si aur la sarituri): 6.325 de euro

Diana Bulimar (aur cu echipa): 3.162 de euro

Raluca Haidu (aur cu echipa): 3.162 de euro

Total: 29.095 de euro.