Emil Boc a demisionat

Boc: Am avut si mingi necastigatoare, asa-i in tenis! Au fost vremuri de razboi Fostul premier Emil Boc a declarat, luni seara, in ziua in care si-a depus demisia din functie, ca, in mandatul sau, a avut si "mingi necastigatoare" in parteneriatul avut cu presedintele Traian Basescu la conducerea tarii.

"Unele castigatoare, altele necastigatoare, ca asa-i in tenis", a declarat Boc, intr-o emisiune la TVR, intrebat daca a avut doar "mingi castigatoare".

El a precizat si ca "in vremuri de razboi", atat s-a putut face si ca regreta ca nu a prins o perioada cu o crestere economica similara celei din vremea fostului premier Calin Popescu Tariceanu. Intrebat despre propriile defecte, a afirmat ca "nu exista om perfect, cu atat mai putin in politica - am toate imperfectiunile pe care le are orice fiinta umana".

Despre parteneriatul cu Basescu spune ca a fost unul in care au avut si divergente, dar ca le-au discutat "prieteneste, institutional".

El a tinut, totusi, sa precizeze ca-si reproseaza o decizie politica, cea luata in 2009, alaturi de PSD, ordonanta 37, prin care se politizau functiile din administratia publica.

Pe plan personal, Boc a mentionat si ca isi reproseaza ca anii petrecuti in functia de premier au insemnat ani in care a stat departe de familie si nu si-a vazut fetele crescand. "Momentele acelea nu le mai recuperezi niciodata", a spus Emil Boc.

Fostul premier spune ca mai are si divergente in interiorul familiei, mai ales pe realizarea proiectului minier de la Rosia Montana.

Boc a spus ca, in functia de presedinte al PDL, are ca obiectiv ca partidul sa obtina acelasi scor in alegeri precum cel obtinut in anul 2008.

Emil Boc a demisionat

Premierul Emil Boc a anuntat luni ca a decis sa depuna mandatul Guvernului, urmand ca presedintele Traian Basescu sa nominalizeze, dupa consultarile de la Palatul Cotroceni, un alt premier.

"Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului", a anuntat Emil Boc la finalul unei scurte sedinte de Guvern, precizand ca a luat aceasta hotarare "pentru a detensiona situatia politica din tara, dar si pentru a nu pierde ceea ce romanii au castigat cu atatea suferinte".