De ce e bine sa dormi fara haine

Aproape 10% dintre americani dorm in costumul lui Adam. Pijamalele sunt foarte folositoare in anotimpul rece, dar vara putem reduce stratul de haine pe timpul noptii pentru a lasa pielea sa respire. Corpul si psihicul uman are de castigat daca renuntam din cand in cand la haine.

Se pare ca oamenii nu cunosc beneficiile dormitului fara haine, asa ca mai jos aveti lista acestora.

  1. Circulatia sangelui se imbunatateste!

Majoritatea elasticelor impiedica circulatia sangelui. O data cu renuntarea la haine, disconfortul din jurul taliei dispare pentru ca sangele circula mai bine.

  1. Dormi mai bine!

Somnul vine cu o scadere a temperaturii corpului si cu o crestere a hormonului somnului, melatonina.Faptul ca folosim pijamale si paturi strica acest fenomen natural ducand la dezechilibrarea ciclului somnului.

  1. Scade riscul de infectare cu ciuperci!

Persoanele supraponderale au falduri de piele in care se pot dezvolta tot felul de infectii fungice. Hainele pastreaza umiditatea corporala si deci favorizeaza inmultirea ciupercilor. In plus, zona genitala (atat la femei, cat si la barbati) este ferita candida.

  1. Slabesti mai repede!

Un somn bun scade nivelul de cortizol din sange. O crestere a acestui hormon duce la starea de foame continua ce ne face sa avem o dieta hipercalorica.

  1. Calmare instanta!

Contactul piele pe piele duce la cresterea hormonului oxitocina ceea ce ne face sa fim mai calmi si mai dragastosi.

  1. Piele stralucitoare!

Glandele sebacee functioneaza la capacitate maxima atunci cand nu sunt obstructionate de haine. Pielea se repara mai repede si devine stralucitoare.

  1. Starea ta psihica se imbunatateste!

Te vei simti mai sexy si mai increzatoare. Curajul de a alege sa dormi fara haine te va ajuta sa fii tu, cu haine sau fara haine.

  1. Vei fi mai curat!

Cand dormi cu haine, temperatura corpului tau creste. Asta inseamna ca transpiri mai des. Daca alegi sa dormi fara haine, nu vei mai transpira atat de rau.