Dietele si artrita

Persoanele care sufera de artrita reumatoida probabil au auzit de o dieta specifica sau anumite alimente, care pot ameliora durerea, rigiditatea articulara si oboseala. Intr-o zi, alimentatia poate deveni tratament de electie pentru persoanele care sufera de artrita sau alte afectiuni inflamatorii inrudite.
Consumarea anumitor alimente si evitarea altora poate ajuta la ameliorarea simptomelor artritei reumatoide. Totusi, conform specialistilor, nu exista o dieta pentru artrita. Pe de alta parte, daca pacientul observa ca anumite alimente ii agraveaza artrita si altele ajuta la ameliorarea simptomelor, se recomanda ca persoana sa faca anumite modificari in dieta.

Potrivit unui studiu realizat recent, 30-40% dintre pacientii cu artrita reumatoida pot beneficia de pe urma excluderii anumitor alimente identificate. O dieta de eliminare ghideaza pacientul in indepartarea alimentelor suspecte din dieta zilnica.Dupa o perioada de timp, pacientul poate reintroduce, treptat, alimentele suspecte in dieta, astfel, putand sa observe daca apare o agravare a durerii si rigiditatii. Pentru unii pacienti, eliminarea alimentelor care par sa agraveze durerea si rigiditatea poate ajuta la reducerea simptomelor artritei reumatoide.

sfatulmedicului.ro

Sursa : 1