Top 3 vitamine importante pentru sanatatea ta

Este foarte important sa iti extragi vitaminele si mineralele esentiale organismului tau dintr-o alimentatie sanatoasa, dar e bine sa stii si care sunt top 3 vitamine importante pentru sanatatea ta.

Studiile arata ca procentul romanilor care sufera de deficit de vitamine esentiale este in continua crestere, fapt pentru care oboseala este resimtita mult mai des, iar efectul de slabiciune si probleme de sanatate este din ce in ce mai mare din aceasta cauza. „Cea mai buna sursa de vitamine este alimentatia sanatoasa, fructele si legumele, care reprezinta excelente antioxidante, pe langa faptul ca furnizeaza vitamine si alte elemente nutritive“, explica cercetator dr. Horatiu Albu.

Vitamina D3 pentru oase puternice

Vitamina D3 are mai multe functii importante, insa cele mai cunoscute si utilizate de medici sunt reglarea absorbtiei calciului si de fosfor, precum si facilitarea functionarii normale a sistemului osteoarticular. Obtinerea unei cantitati suficienta de vitamina D3 este importanta pentru cresterea si dezvoltarea normala a oaselor si a dintilor, precum si o rezistenta imbunatatita impotriva anumitor boli.

Vitamina K2 pentru o inima puternica

Vitamina K2 este o vitamina solubila in grasimi, importanta pentru coagularea sangelui si care contribuie la o inima sanatoasa, oase puternice si un sistem imunitar imbunatatit. Este una dintre vitaminele extrem de importanta pentru buna functionare a organismului, chiar daca rolurile sale sunt mai putin cunoscute. Este indicat sa  suplimentezi aportul zilnic aducand – de obicei pe calea suplimentelor nutritionale –, sprijinul a o treime si doua treimi din valoarea nutritionala de referinta pentru aceasta vitamina.  Aceasta vitamina se gaseste in lactatele si alimentele fermentate, fiind sintetizata de bacteriile care produc fermentatia.

Vitamina B5 pentru un organism sanatos

Vitamina B5 este cunoscuta a aduce beneficii importante in mentinerea unui metabolism energetic normal, a sintezelor si metabolizarii corecte a hormonilor steroizi, vitaminelor D si a unor neurotransmitatori. Mai mult, este obligatorie pentru recuperarea din oboseala si extenuare pentru a obtine o performanta mentala optima.