De ce e bine sa mananci banane foarte coapte

Bananele sunt fructe sanatoase si gustoase. Au un continut bogat de triptofan, vitamina B6, potasiu si antioxidanti.

Bananele maronii si patate. Motivele pentru care ar trebui sa le consumi

  • Scapi de crampele musculare

Deficientele de minerale duc la prezenta spasmelor musculare. Bananele foarte coapte sunt bogate in potasiu si magneziu. De aceea, foarte multi sportivi le consuma.

  • Previn bolile renale

Continutul de potasiu previne aparitia calculilor renali. In plus, exista un studiu care arata ca un consum regulat de banane scade aparitia tumorilor maligne cu 40%.

  • Pentru o inima sanatoasa

O dieta bogata in alimente bogate in potasiu este recomandata celor ce sufera de hipertensiune arteriala. Consumul zilnic a 1,3 g de potasiu scade riscul de evenimente cardiace cu 26%. Pentru 1,3 grame de potasiu ar trebui sa consumi 2-3 banane foarte coapte.

  • Curata vasele

Obstructiile vaselor de sange se datoreaza cel mai frecvent prezentei colesterolului. Bananele contin fitosteroli ce ajuta la reducerea nivelului colesterolului din sange si mentin sanatatea sistemului cardiovascular.

  • Pentru un stomac sanatos

Deseori medicii recomanda consumul de banane persoanelor cu probleme gastrice (ulcere, gastrite). Bananele coapte cresc secretia de mucus ce protejeaza mucoasa stomacului.

  • Sursa importanta de energie

Carbohidratii simpli sunt usor de digerat si pot fi o sursa rapida de energie.

  • Buna dispozitie

Bananele contin dopamina – hormonul fericirii si complexul de vitamine B, ceea ce afecteaza in mod pozitiv sistemul nervos. Bananele sunt recomandate persoanelor ce sufera de depresie.