Ce se intampla cu corpul tau daca nu faci dus 2 zile

Dusul zilnic este esential pentru sanatate, dar si pentru viata ta sociala. Te-ai intrebat vreodata ce s-ar intampla daca nu ai face dus 2 zile?

Conform unui articol publicat pe TwentyTwoWords, sunt cateva aspecte legate de sanatatea ta ce se pot intampla daca uiti sau nu vrei sa iti cureti pielea zilnic.

Oamenii au cam 1000 de tipuri de bacterii si vreo 40 tipuri de ciuperci pe piele. Majoritatea nu ne afecteaza sanatatea, dar e bine sa le tinem la distanta pe cele care ne-ar putea face rau sau sa prevenim inmultirea celor prezente deja pe piele pentru ca acestea sa nu ajunga in nas, gura sau ochi.

Prezenta bacteriilor e usor de identificat prin mirosul neplacut pe care il degaja.

In plus, bacteriile duc la formarea cosurilor din zona fetei, a decolteului sau a spatelui. Efectele sunt vizibile rapid.

Daca obisnuiesti sa mergi la sala, sa sari peste o zi sau doua in care sa nu faci dus nu e o optiune. Hainele si incaltamintea imbibata in sudoare duce la iritarea pielii si la mici abraziuni ale pielii, care duc la randul lor la infectii locale, cum este ciuperca picioarelor (Candida albicans).

Daca e cu adevarat necesar sa sari peste un dus complet, schimba-ti hainele si curata cumva fata, zona subratului sau zona intima. Aceste zone sunt cele mai sensibile la infectii.

Mirosul neplacut este un alt efect al evitarii dusurilor zilnice.

Bineinteles ca nici cealalta extrema, cea a 3-4 dusuri zilnice nu este corecta. Dusurile dese si prelungite indeparteaza uleiurile naturale ale pielii, ceea ce duce la uscarea si exfolierea pielii.