5 beneficii ale masajului corporal

Masajul corporal este o tehnica de relaxare si de detensionare care te ajuta sa reduci stresul si anxietatea. Iata punctual 5 beneficii ale masajului corporal.

„Statul pe scaun la birou, munca in picioare, condusul pe perioade lungi – astfel de activitati cotidiene creaza tensiune la nivelul muschilor, care odata devenita cronica are efecte secundare atat la nivelul corpului, cat si a mintii. Aici intra in ecuatie masajul corporal, care poate ajuta corpul sa-si regaseasca starea de echilibru“, explica Bogdan Begligiu, terapeut la Centrul Holistic Tummo Reiki.

Masajul corporal reduce anxietatea

In 2004, un psiholog de la Universtatea Wisconsin–Stout a publicat o meta-analiza prin care a concluzionat ca persoanele care primesc masaj au un nivel mai scazut de anxietate, decat cele care nu recurg la un astfel de tratament. O explicatie ar fi ca masajul scade nivelul de cortizol din corp, hormonul care declanseaza stresul.

 

Masajul corporal amelioreaza durerile de spate

Studiile indica faptul ca masajul intrerupe circuitul durerii, care circula prin fibre nervoase de diametru mic, in timp ce masajul stimuleaza fibrele nervoase cu diametru mare. Iar raspunsul celor din urma ajunge mai repede la creier decat al celor mici, de aceea senzatia placuta a masajul depaseste senzatia durerii.

 

Masajul corporal alina durerile de cap

„Exista anumite puncte cheie in zona gatului si umerilor care odata apasate reduc durerea. In shiatshu, o tehnica de masaj in care practicantul stimuleaza punctele de presopunctura ale pacientului pentru a calma durerea si stresul, aceste puncte sunt folosite frecvent“, completeaza specialistul.

 

Masajul corporal rezolva problemele cu somnul

Lipsa somnului are efecte asupra intregii biochimii a corpului, facandu-l mai vulnerabil la inflamatii, imunitate scazuta si sensitivitate la durere. Masajul poate ajuta in echilibrarea somnului, mai ales pentru pacientii cu dureri cronice. Masajul stimuleaza sistemul nervos parasimpatic, responsabil de stresul mental si fizic, astfel ca somnul poate deveni mult mai odihnitor dupa o sedinta de masaj.

 

Masajul corporal reduce simptomele depresiei

Poate parea greu de crezut ca o tehnica de manipulare a corpului poate avea efecte asupra creierului. Masajul creste nivelul de serotonina, hormonul fericirii. Masajul incurajeaza creierul sa secrete si dopamina si oxitocina, hormoni care genereaza sentimentele de bucurie si o stare de bine.