Cum sa iti usuci ghetele iarna fara sa le degradezi

Fie ca sunt din piele naturala, piele intoarsa sau textile, incaltamintea noastra se uda pe timpul iernii atunci cand ninge. Stim deja cat de neplacut este sentimentul cand esti nevoita sa stai toata ziua cu incaltarile ude, iar tocmai de aceea iti prezentam un truc prin care poti sa iti usuci ghetele sau cizmele cu usurinta.

Ai nevoie de un ziar, dar ai grija sa gasesti unul care sa contina cat mai putine imagini.

Pentru inceput, umple incaltarile cu ghemotoace de ziar, astfel incat sa acoperi cat mai mult din suprafata talpii interioare. Urmatorul pas este sa infasori fiecare pantof in parte in hartie de ziar. Este foarte important sa iti impachetezi incaltarile in cat mai multe straturi.

La final, lasa incaltamintea acoperita astfel aproximativ o ora. Dupa ce va trece acest interval de timp, vei observa ca ghetele tale sunt perfect uscate si le poti incalta din nou.

In cazul in care te-a prins ninsoarea incaltata cu ghete din piele intoarsa, scapa de pete sau incretiturile lasate de umezeala cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Trebuie doar sa ai grija mare atunci cand clatesti materialul, pentru a nu strica fibra.