5 greseli pe care le faci atunci cand alegi incaltamintea de vara

In perioada verii, rafturile magazinelor ne capteaza atentia cu o gama vasta de modele de incaltaminte. Dar pe langa aspectul lor, trebuie sa luam in considerare si sanatatea, confortul si igiena piciorului atunci cand ne alegem pantofii de vara.

Iata care sunt ce mai mai frecvente 10 greseli pe care le facem atunci cand alegem incaltamintea pentru vremea calda:

  1. Talpa este prea ingusta

Purtarea pantofilor a caror talpi sunt prea inguste creeaza o impresie neplacuta. In plus, poate contribui la deformarea articulatiilor piciorului si poate conduce la aparitia unor bataturi pe degetele de la picioare. Pantofii ingusti dau impresia unor unghii incolore si irita pielea.

  1. Amplasarea gresita a incuietorii

Atunci cand o pereche de incaltari nu ti se potriveste, piciorul nu se sprijina pe intreaga suprafata a pantofului, ci numai pe cele doua extremitati: cel de sub calcaie si cel de sub talpa piciorului. Purtarea acestor pantofi cauzeaza probleme de circulatie a sangelui si duce la formarea porilor, a transpiratiei excesive si dureri de picioare.

  1. Talpa este mai lunga decat piciorul

N cazul slapilor si a sandalelor care se prind intre degete, distanta dintre varfurile degetelor de la picioare si marginea din fata a talpii este de obicei prea mare pentru confort. Distanta obisnuita nu ar trebui sa fie mai mare de 0,4 inch. Cand marja este prea mare, mersul pe jos este nesigur si poate provoca boli de tesuturi si articulatii.

  1. Talpa este prea scurta

In acest caz, muschii sunt tot timpul tensionati, iar incarcatura piciorului este distribuita uniform. De asemenea, exista riscul de a-ti luxa un calcai. Atunci cand incerci pantofi noi, nu uita sa te orientezi pe cel mai din fata punct al piciorului.

  1. Incaltarile sunt prea largi

Daca pantofii sunt largi, singurul lucru care-i impiedica sa-ti cada sunt degetele de la picioare. In consecinta, muschii picioarelor se suprasolicita, ceea ce iti poate oferi un mers inestetic. In plus, purtarea unor astfel de pantofi poate duce la deformarea picioarelor si dureri de genunchi si de spate.