Anul nou tibetan – Ce ne aduce anul pasarii Phoenix

Desi, majoritatea oamenilor de pe glob serbeaza Anul Nou pe 1 ianuarie, tibetanii ce respecta traditia Shambhala sarbatoresc anul nou lunar pe 27 februarie. Anul acesta este anul Pasarii de Foc – Pasarea Phoenix.

Anul Nou Tibetan este calculat folosind tehnici mai vechi de astrologie, respectand ciclul lunar.

Nu exista un simbol mai bun pentru un nou inceput cum este pasarea Phoenix. Pasarea Phoenix este simbolul renasterii, este pasarea ce renaste din propria cenusa.

Flacarile in care arde pasarea Phoenix sunt purificatoare si ard ghnioanele.

Chiar si C.G. Jung a asociat pasarea Phoenix cu renasterea, cu transformarea materiei prime prin flacarile purificatoare in metal pretios.

Anul nou tibetan al pasarii Phoenix aduce trezirea, invierea. Trebuie sa vedem acest nou an ca o sansa noua de trezire psihica si fizica.

In acest nou an avem ocazia sa ne debarasam de lucrurile care nu ne-au facut bine, care nu ne mai folosesc si sa le inlocuim cu vorba si fapte mai bune.

Focul in care arde pasarea Phoenix este interpretat de tibetani ca necesar pentru curatirea gandurilor necurate si a actiunilor karmice.

Pe scurt, anul pasarii Phoenix este unul extraordinar, un an al schimbarilor, al transformarilor si al trezirii la realitate.