Ganduri printre randuri

Ganduri printre randuri

Duminica este pentru cei batrani si obositi,pentru cei singuri si tristi, pentru saraci si bogati, pentru copii, pentru indragostitii fericiti, ziua in care insusi Dumnezeu s-a odihnit,si ai-a admirat creatia, ziua aleasa sa iti pui ordine in ganduri, sa savurezi linistea.

cei solitari sunt vinovati pentru starea lor si Duminica este pedeapsa pentru cei vinovati.

intr-o perioada a vietii mele imi placeau Duminicile.Erau zilele in care avem timp sa-l petrec cu familia.Mese de pranz in famile.gateam cu drag pentru cei dragi, condimentul secret?:dragostea, gustul desavarsit?:iubirea.O zi libera de la serviciu dar ce repede trecea...

Diminetile de duminica le petreceam , in functie de locul in care ma gaseam,  la biserica sau acasa. Acasa cel mai adesea dimineata imi beam cafeua la fereastra. Imi placea  sa privesc lumea de la inaltimea celor trei etaje, sa privesc de sus copacii, masinile, oamenii.

Alteori ajutam copiii la lectii, ma retraiam si eu copilaria prin problemele lor, ne mai jucam ceva sau ne uitam la desene.Daca era timp frumos faceam plimbari in imprejurimi, nu prea departe sa mai vedem iarba verde, si cat de frumos se imbraca natura in fiecare anotimp

Diminetile de Duminica la biserica erau zilele in care respiratiile tac... stau si ma reculeg in fata unei pietre funerare, ascult in liniste slujba, ma gandesc la cei bolnvai , la cei pe care i-am pierdut prea timpuriu, pe care n-am putut sa-i cunosc mai bine, in orice caz aceste doua ore sunt prilej sa meditez la lucrurile bine facute dar mai ales la celelate.

Acum duminicile adesea ma intristeaza, sunt zile lungi in care n-am energie nici sa ma ridic din fotoliu, nici sa raman acolo,as fugi dincolo de ganduri dar nici puterea aia n-o mai am. As schimba lumea daca as putea sa fie decretata duminica ca  fiind ziua in care este intrezis :sa fii trist, sa plangi, sa fii nefericit! Sa ai voie doar sa -ti amintesti ca esti norocos ca traiesti , ca vezi soarele , ca asculti tanguirea toamnei, caderea frunzelor, zborul pasarilor, ca esti alaturi de cei drag isi  sa te bucuri de viata.

Serile de duminica iti dau cel mai ades impresia ca weck-endul s -a terminat inainte de a incepe.

Duminica sa fie ziua sufletului tau, si al meu.

Nu lasa sa-ti fie furata duminica,!Daca sufletul tau nu are Duminica , ramane orfan!