Doar ganduri...

Doar  ganduri

Apropierea unei ploi, tunetele, cerul intunecat, mirosul specific dinaintea furtunii , imi starnesc amintiri despre copilarie.Privesc cu nostalgie in urma... Azi zilele sunt egale, intr-o monotonie care poate sa te faca sa pierzi sirul zilelor.Gasesc cate un mod de evadare:citind, scriind apoi stergand,pentru ca amintirea sa nu devina o simpla inscriptie despre azi , un "azi" in care nu se intampla mare lucru...macar sa pot sa spun ca e ziua in care nu am fost un oarecare.

Imi plac amintirile despre ziua de sambata. in copilaria mea ziua de sambata era asociata cu libertatea. Aveam o zi libera de la scoala . apoi alte lucruri imi amintesc de parfumul acelor zile de sambata:zile in care uneori vara, ploile repezi si calde spalau praful asezat si racoreau aerul, il prificau si parfumau... parca nici acel parfum nu-l mai gasesc azi.Uneori ploile ma prindeau pe drumuri, mergeam desculta prin baltoace... Acum fugim de ploaie ne ascundem , nu ne lasam udati de parca adn-ul nostru are in compozitie doar glucoza.

Sambata famila mea se reunea,eram cu fratii si parintii in jurul unei mese rotunde,cu scaunele mici, in bucataria de vara,mama se indura cateodata sa taie cate o gaina si pregatea din ea mancare gustoasa. parca facea o vraja si o impartea in multe bucati .Multe calitati avea mama dar de departe acesta de a gati cu drag pentru noi,era cel mai aparte, incercand in fiecare clipa sa ne stie satuli si multumiti.

Sambata seara intraziam cu prietenii la joaca, pe ulita.alergam, ne ascundeam, inventam jocuri, tenis cu mana, cu piciorul, elastic ,sotoron,mingea la perete. Seara obosita dar fericita doar ma spalam si trecem in lumea viselor de copil fara griji.Nu pierdeam noptile pentru nici un motiv,poate cel mult intarziam cu cititul unei carti.

Mai tarziu in adolescenta a aprut un miraj..."discoteca "doua seri pe sapatamana mergem sa dansez, sa-mi intalnesc prietenii si sa ascult muzica noua pentru acele vremuri..Alte timpuri... alte vremuri... alta muzica ...