Dezamagirile din viata noastra....

Dezamagirile din viata noastra...

 

Si cum e cand intr-o zi te trezesti ca trebuie s -o iei de la capat? Iar si iar a cata oara? Ca incerci sa te aduni de pe acolo de pe unde te-a imprastiat viata, ca din cioburi de suflet incerci sa te recompui in acord cu tine,sa-ti recuperezi increderea, sa mai netezesti o cuta a sufletului prea sifonata?

Noi dezamagim prin atitudine, prin nepasare, prin ignoranta dar cei din jur fac alegeri care te bulverseaza si care te obliga sa-ti schimbi viata.

Si toate acestea in tunelul acesta accelerator al timpului care te obliga sa mergi inainte , uneori nu mai stii directia dar rutina te impinge mai departe.Rutina este o inexplicatie a functionarii robotice, .Te trezesti ca faci lucruri pe care le-ai facut si in celelalte zile, nu le mai gandesti , ideea este ca la final totul trebuie sa iasa ca-n ziua precedenta; nu ai timp sa surprinzi si sa te surprinzi .

Nimeni nu este imun in fata dezamagirii,a suferintei din cauza viselor neimplinite.Increderea ne face vulnerabili in fata dezamagirilor pe care suntem incapabili sa le gestionam. Cateodata dezamagirea e asociata cu disperarea. 

De ce dezamagim? Dezamagim pentru ca nu aprofundam sentimente, ca lasam la voia intamplarii, ca suntem in continua cautare de nou si indedit, ca nimic nu ne mai multumeste.... si ne trezim singuri si goi pentru ca nu apreciem ce avem.

Cea mai grea lupta e cea cu orgoliul ranit si cat de greu se recupereaza  ...

De n-ar mai fi dezamagirile in viata noastra n -am invata sa apeciem binele ce ni se intampla zilnic, : ca soarele rasare, vantul bate, stelele stralucesc , norii varsa ploaie sau zapada, copiii te fac sa zambesti cu inocenta lor si te surprind cu pofta lor de a intra in viata, prietenii iti aduc starea de bine, te incurajeaza..

Nu putem evita dezamagirile pentru ca asta ar insemna sa nu mai traim.sa ne fie teama ca dincolo de orice incercare e o dezamagire, apoi am evita tot ce insemana frumos cald si "acasa" din viata noastra.Nu putem castiga viitor daca nu ne impacam cu trecutul nostru , cu dezamagirile din care am mai invatat ceva.

Suntem alcatuiti din aluatul vulnerabilitatii si asta face farmecul si blestemul vietii noastre de muritor!

Din orice dezamagire invat ca trebuie sa merg mai departe si sa alung tot ce ieri era daunator!