A fost inventata vopseaua de par care isi schimba culoarea, in functie de temperatura

Ca in orice alta industrie, si in industria de beauty se duce o lupta continua pentru inovatie. Iar cea mai recenta inventie, in acest sens, ar putea revolutiona piata produselor de colorare a parului – vopseaua care isi schimba singura culoarea, in functie de temperatura la care este expusa.

Chiar daca nu a fost lansata inca, aceasta vopsea a cucerit deja femeile din intreaga lume. Imagineaza-ti ca parul tau ar putea fi saten cand afara bate vantul si e racoare, roscat in timp ce stai la birou si blond-auriu in zilele insorite. Nu ti-ai dori si tu sa incerci macar o astfel de vopsea?…

Cum este posibil ca o vopsea de par sa-si schimbe singura culoarea

Lauren Bowker, cea care a inventat aceasta vopsea de par, a absolvit Universitatea de Arta din Manchester si a castigat mai multe premii de-a lungul anilor, dupa ce a inventat o serie de cerneluri care isi pot schimba singure culoarea.

Pentru a obtine aceast tip de vopsea de par, ea si-a bazat experimentele pe procesul de termoregulatie din corpul uman. Se pare ca vopseaua are la baza niste molecule de carbon, sensibile la temperatura exterioara. In momentul in care parul vopsit cu acest produs este expus la temperaturi diferite, el isi schimba culoarea datorita unei reactii chimice.

Bowker intentioneaza sa lanseze produsul pe piata in momentul in care va reusi sa ofere potentialilor clienti o gama mai larga de nuante.