4 beneficii ale trandafirului salbatic pe care nu le stiai

Trandafirul salbatic este un ingredient minunat din produsele cosmetice si de ingrijire. Are o multime de beneficii pentru piele, pe care probabil nu le stiai – iata care sunt acestea!

Pe langa faptul ca trandafirul salbatic miroase minunat, vitaminele si acizii grasi din aceasta planta careia i se mai spune si maces mentin supletea pielii, previn aparitia vergeturilor, calmeaza iritatiile, hidrateaza si previn imbatranirea prematura. Folosit ca ingredient in produsele de ingrijire, acesta are proprietatea de a ajuta pielea sa nu se usuce in exces si sa curete delicat. Alte 4 beneficii sunt:

  1. Trandafirul salbatic are rol antibacterian si antiinflamator. Extractul natural de trandafir ajuta la tratarea acneei si la curatarea porilor.
  2. Trandafirul salbatic este antioxidant.Trandafirul salbatic contine cantitati mari de vitamina C, fiind un antioxidant puternic care protejeaza celulele pielii de actiunea factorilor externi daunatori, cum ar fi radiatiile solare.
  3. Trandafirul salbatic este hidratant si tonifiant. Produsele naturale cu trandafiri ajuta la hidratarea in profunzime a pielii, care devine neteda si catifelata. Extractul de trandafir este indicat in special persoanelor cu pielea sensibila, deoarece zaharurile din petale creeaza o senzatie linistitoare. Efectul astringent alextractului de trandafir ajuta la strangerea porilor si la restabilirea supletiipielii.
  4. Trandafirul salbatic are rol relaxant. Datorita parfumului intens si natural, produsele pe baza de trandafiri ajuta la relaxarea corpului si a mintii, atunci cand le folosesti pe termen lung.