Cum alegem o baby-sitter ?

Cand e timpul sa apelam la serviciile unei babysitter?

Orice mama nutreste sentimente greu de exprimat in cuvinte fata de copilul sau. Unele sunt mai grijulii, altele mai libertine, insa in ambele cazuri dragostea de mama este unica. Fie ca te poti desprinde mai usor de copilul tau, fie ca nu, trebuie sa fii constienta ca la un moment dat va trebui sa-ti reiei viata normala si activitatile profesionale. Asa ca vei fi nevoita sa apelezi la serviciile unei baysitter. In cele mai multe cazuri, mama sta cu copilul 1 sau 2 ani si este normal ca acesta sa fie obisnuit cu ea si sa protesteze atunci cand nu mai e langa el. Ideal ar fi ca de mic sa fie obisnuit treptat si cu altcineva care sa-i poarte de grija. Aceasta metoda va facilita separarea pentru amandoi si el va intelege mai usor ca tu vei pleca dimineata si vei veni seara. Este absolut normal sa fii ingrijorata si sa-ti fie dor de copilul tau, insa nu ingreuna situatia: poarta-te cat mai natural si nu lasa sa se vada ca ai emotii.

Cum sa alegi o bona copilului tau ?

Fie ca apelezi la serviciile oferite de societati specializate in ingrijirea copilului, fie ca apelezi la cunostinte, este bine sa porti o discutie cu viitoarea bona pentru copilul tau. De-a lungul acestui „interviu" trebuie sa urmaresti anumite aspecte:

  1. Sa nu fie prima ei experienta ca babysitter

  2. Incearca sa afli de ce a ales sa fie babysitter (daca o face de nevoie, ca se pricepe sau pentru ca-i place - este un aspect foarte important!)

  3. Ce varste au avut ceilalti copii pe care i-a ingrijit?

  4. Daca a studiat in domeniul educational

  5. Daca stie ce are de facut daca copilul tau sufera vreun accident

  6. Ce face daca se imbolnaveste...

In urma raspunsurilor trebuie sa constati daca metodele de ingrijire si de supraveghere a copilului coincid cu ale tale si daca face acest lucru din placere. Afla cand ar putea incepe si stabileste cu ea toate amanuntele legate de program, zile, eventual alte treburi prin casa si bineinteles pretul. Cat timp are loc acest intreviu tu poti studia atitudinea ei fata de micut. Daca se simte bine in prezenta lui, daca interactioneaza cu el... si acestea te pot convinge daca esti pe punctul de lua o decizie buna. Daca totusi, toate acestea nu te-au convins, poti sa-i ceri unul sau doua numere de telefon ale celor la care a lucrat. Atat timp cat copilul este fericit cand o vede, iti povesteste (asta daca a ajuns la varsta respectiva) ce face cu ea, daca te consulta in ingrijirea copilului, daca iti povesteste de activitatea bebelusului, atunci poti sa stai linistita ca ai facut o alegere buna cu privire la babysitter-ul copilului tau.

Sfaturi Info-ghid:

Parinte fiind, nu te gandesti decat la sanatatea, la ingrijirea si la supravegherea copilului tau. Nu aveti retineri in a apela la serviciile de babysitter si nu va faceti griji din cauza faptului ca bona copilului ar putea sa va ia locul in sufletul micutului dumneavoastra. Dragostea de mama nu poate fi inlocuita.

Sursa : 1