Studiu: De ce e mereu coada la toaleta femeilor

Fiecare femeie a trecut prin asta. Coada de la toaleta femeilor din restaurante, de pe stadioane, de la concerte sau de la locul de munca. O femeie asteapta, in medie, 6 minute pentru a folosi toaleta. De ce este mereu coada la toaleta femeilor?

Cercetatorii de la Universitatea Ghent din Belgia au studiat aceasta dilema.

De ce coada de la toaleta femeilor e mai lunga decat coada la toaleta barbatilor

  • Intr-o toaleta pentru barbati intra mai multe persoane

Intr-o toaleta pentru barbati exista pisoare, deci mai multi barbati intra intr-o toaleta. De obicei, intr-o toaleta pentru barbati pot intra cu 20-30% mai multe persoane decat intr-o toaleta pentru femei.

  • Timpul petrecut diferit

O femeie petrece aproape de doua ori mai mult timp intr-o toaleta decat un barbat. Un barbat foloseste pisoarul, se spala pe maini si iese. O femeie intra in cabina, inchide usa, are de indepartat haine, curata scaunul toaletei etc.

Care este solutia

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca locurile dintr-o toaleta pentru femei trebuie dublate sau deschiderea a doua toalete pentru femei la una pentru barbati.

Solutia perfecta a cercetatorilor ar fi toaletele unisex. O astfel de varianta ar presupune instalarea a doua cabine la un pisoar. Ambele sexe ar putea folosi cabinele, iar timpul de asteptare s-ar micsoara cu 63%.

Deci, o persoana nu ar mai astepta la coada 6 minute, ci doar 90 secunde.