Si-a transformat corpul intr-o opera de arta, dupa ce a fost batjocorita din cauza bolii de care suf

Ash Soto a aflat ca are vitiligo la varsta de 12 ani, o afectiune rara a pielii. Cand depigmentarea pielii a inceput sa se intinda vizibil, au inceput si agresiunile verbale din partea celor din jur.

Era poreclita „vaca” si intrebata daca a facut dus in clor, iar tot ceea ce putea sa faca ea era sa se izoleze social si sa iasa din casa doar purtand maneca lunga. Insa cu timpul a invatat sa se accepte asa cum este, iar acum, la 21 de ani, le arata tuturor cat de unica este in realitate, punandu-si in valoare afectiunea care o face atat de speciala.

Ash a realizat ca daca deseneaza cu creionul in jurul petelor albe, acestea vor parea niste locuri pe o harta a lumii. Odata cu descoperirea care i-a schimbat viata, a invatat sa isi accepte boala si a capatat mai multa incredere in sine: „Niciodata nu realizasem cat de frumoase ar putea sa fie petele mele pana am inceput sa le conturez cu un marker negru, care m-a ajutat sa evidentiez culorile diferite ale pielii”.

 

A post shared by Asℌ Soto (@radiantbambi) on

 

Acum, corpul ei a devenit locul in care se manifesta arta, devenind un model pentru sutele de mii de oameni care o urmaresc pe retelele de socializare. „In timp ce altii ar putea percepe vitiligo ca pe o imperfectiune, eu am transformat-o in ceva mult mai frumos si am facut-o  sa fie mai acceptata decat a fost inainte”, povesteste Ash cu incredere.

 

A post shared by Asℌ Soto (@radiantbambi) on

 

Initiativa lui Ash Soto face parte dintr-un proiect personal numit „The Marker Chronicle”, prin care incearca sa atraga atentia asupra atitudinii celor din jur fata de aspectul fizic al celorlalti.

 

A post shared by Asℌ Soto (@radiantbambi) on

 

Vitiligo este o afectiune cronica ce determina pierderea pigmentului care da culoare pielii, ochilor sau parului. Boala dermatologica rara, care afecteaza pana la 2% din populatia lumii, apare atunci cand celulele care secreta melanina mor sau nu mai produc acest pigment si, prin urmare, provoaca aparitia pe piele a unor pete albe de diferite dimensiuni.