Sechestrata de propriul tata, o adolescenta a reusit sa se salveze cu ajutorul unui joc video

Dupa o ancheta care a durat un an, autoritatile din Florenta au reusit sa elibereze o tanara care era sechestrata de propriul tata de aproape 4 ani. Tatal de origine sarba planuia sa isi vanda fiica pentru suma de 15.000 de euro unui barbat, care o voia de sotie.

Tanara, al carui nume nu a fost dezvaluit, fusese pusa la vanzare inca de cand avea doar 13 ani. Un alt sarb, care locuia in Franta, venise la acea vreme in Italia pentru a vedea daca fata era potrivita pentru fiul sau. Multumit de ce a vazut, acesta a depus apoi suma de 4000 de euro drept garantie intr-un cont. Urma ca restul sa fie achitat cand „mireasa” va ajunge la mire.

Adolescenta nu a fost „livrata” in tot acest timp pentru ca nu implinise inca 17 ani, varsta la care putea trece granita fara sa trezeasca suspiciunile autoritatilor. Patru ani de zile, copila a fost tinuta captiva intr-o camera, iar tatal ei a avut grija sa ramana virgina si ii controla regimul alimentar ca sa nu se ingrase.

De asemenea, era obligata sa faca diverse treburi casnice pentru a deveni o sotie buna si parasea camera in care era captiva doar o data la doua luni, cand tatal ei o ducea la piata ca sa invete exact ce produse trebuie sa cumpere.

Singura ei distractie era un joc de pe un telefon fara cartela SIM. Victima nu a avut acces la Internet, insa intr-o zi i-a aparut un semnal slab de la o retea wireless fara parola, de la un apartament situat mai jos cu un etaj, in blocul in care locuia.

Insa, fata tot nu putea sa comunice cu nimeni pentru ca nu avea nimic altceva pe telefon in afara de acel joc. Dar dupa cateva saptamani, victima a descoperit ca exista optiunea „chat room”, o optiune de multiplayer online.

A dat mesaje la mai multi utilizatori ai jocului pentru a cere ajutor, insa fara niciun rezultat. Tanara nu si-a pierdut speranta, insa, si a continuat sa trimita mesaje zi de zi, pana ce un tanar a luat-o in serios si a alertat imediat politia. Fata ii scrisese numele ei si adresa la care era captiva.

Astfel, politia italiana a reusit sa o gaseasca intr-o suburbie a Florentei, iar acum fata se afla sub protectia politiei si beneficiaza de tratament psihologic.

Tata ei se afla in arest si este judecat pentru rapire si rele tratamente aplicate minorului.