Povestea fetitei care a reusit sa salveze 8 persoane dupa moartea sa

Jemima Layzell a lesinat cand se pregatea pentru ziua de nastere a mamei sale. La patru zile mai tarziu a murit. Fetita de 13 ani a murit din cauza unui anevrism.

Mama Jemimei, Sophy Layzell si-a amintit cum, inainte de moartea fiicei sale, au avut o conversatie legata de donarea de organe. Conversatia a fost declansata de moartea unui membru al familiei. Jemima auzise de donarea de organe si a fost curioasa sa stie mai multe. Dupa discutie a inteles importanta donarii.

Familia ei a decis ca moartea Jamimei sa nu fie in zadar, asa ca au decis sa ii doneze organele. Spre surprinderea lor, Jamima a devenit un donator record. Daca o donatie tipica ajuta 2,6 persoane, organele Jemimei au ajuns la nu mai putin de 8 persoane. Dintre aceste 8 persoane, 5 au fost copii.

Inima, intestinul subtire, pancreasul, rinichii, plamanii si ficatul au ajuns la persoane care asteptau un donator, care erau in pericol de moarte.

Mama Jemimei a creat o fundatie, Jemima Layzell Trust, ce se ocupa cu strangerea de bani pentru tinerii cu afectiuni ale creierului.

Conform NHS Blood and Transplant, anul trecut au murit 456 oameni (dintre care 14 copii) in timp ce asteptau un transplant.