Mica Sirena din Copenhaga, cenzurata de Facebook

Una dintre cele mai cunoscute statui din lume, Mica Sirena din Copenhaga, a ajuns sa fie cenzurata de Facebook, din cauza nuditatii acesteia.

Statuia – fotografiata anual de milioane de turisti – este o reprezentare a personajului omonim din povestea lui Hans Christian Andersen. Cu toate ca monumentul dateaza din 1913 si a ajuns sa fie un simbol al capitalei Danemarcei, reprezentantii retelei de socializare au catalogat-o drept indecenta.

Aceasta nu este prima oara cand Facebook a anuntat ca va cenzura imaginile cu statuia, pe care utilizatorii le vor posta pe conturile lor de socializare. Prima oara anuntul a fost facut la inceputul anului 2016, insa la reactia generala de revolta a publicului, se pare ca ideea a fost abandonata.

Mette Gjerskov, politician social-democrat din Danemarca, s-a declarat revoltata de decizia Facebook: “Nu imi vine sa cred faptul ca aceasta comoara nationala este pusa in aceeasi categorie cu pornografia infantila sau cu alte lucruri de acest gen”, a spus ea pentru o publicatie daneza.