Cum sa-ti faci un selfie perfect

Cu totii ne dorim sa avem o imagine cat mai buna pe retelele sociale, fie ca este vorba despre Facebook sau Instagram. Acea imagine care te diferentiaza si te pune in cea mai avantajoasa lumina. Am stat de vorba cu fotografa Andreea Goia, care ne-a impartasit trucurile pe care trebuie sa le aplicam si greselile de evitat.

Trucuri pentru un selfie perfect
Lumina buna! Nu trebuie sa respecti una din cele trei scheme clasice de iluminare pentru portret, dar ar fi bine ca lumina sa vina din fata si putin de sus (in felul acesta se umplu tot felul de linii si cearcane pe care nu dorim sa le vedem in imagine).
Pentru efecte “speciale”, lumina poate veni si din spate, dar atentie atunci sa fie fata luminata (se rezolva cu un focus atent pe ochi )
• Telefonul ar trebui sa fie la o distanta cat mai mare de fata, pentru a nu avea deformari bizare – de exemplu, sa ai un nas de trei ori mai mare decat in realitate.
• Intotdeauna un semiprofil e mai avantajos cand este vorba de distante atat de mici de la camera la chip. Poti incerca sa faci fotografia de sus, dar fara sa iti umbresti fata.
Nu lasa capul pe spate, va parea ca ai un gat lung si o barbie mare.
Atentie la fundal! Daca tot vrei sa postezi o poza frumoasa cu tine, nu ar fi indicat sa iti iasa un stalp din cap, de exemplu.
Incearca sa fii naturala, pe cat posibil!

Cum sa nu devenim “selfie-addicts”
„Solutia este sa avem un grup de prieteni, si sa ne implicam in activitati sociale in care sa interactionam cu persoane noi. Apoi, trebuie sa observam daca avem nevoie sa postam toate activitatile pe care le facem. In acest caz, ca in cazul oricarei dependente, recuperam controlul asupra impulsurilor noastre continuand sa facem postari, insa reducand treptat numarul lor. Daca putem posta doar din cand in cand, si ne obisnuim sa facem lucruri interesante despre care sa nu povestim pe retele sociale, atunci ne putem linisti. Retelele sociale trebuie sa ramana un instrument amuzant si placut, nu sursa principala de stima de sine sau de emotii bune zilnice.” (Carmen Moldoveanu, psiholog)