A gasit un saculet din matase in dulapul sotiei moarte. Cand a vazut ce ascunde acolo, a izbucnit in

Un barbat se pregatea sa isi ingroape sotia, cand a deschis dulapul ei si a gasit un saculet dintr-o matase fina. Dupa ce l-a deschis, s-a asezat in genunchi si a inceput sa planga in hohote.

Povestea a fost facuta publica de cel mai bun prieten al barbatului, care era alaturi de el in momentul de cumpana. In ciuda intamplarii triste, fiecare dintre noi avem ceva de invatat din ea:

„In timp ce cauta hainele de inmormantare a sotiei sale, prietenul meu a dat peste un saculet din care a scos o rochie de noapte din satin. A strans-o puternic la pieptul lui si, printre lacrimi, mi-a spus:

─ Sotia mea si-a cumparat aceasta lenjerie cand am fost prima oara la New York, in urma cu noua ani. Nu a folosit-o niciodata. Spunea ca o pastreaza pentru o ocazie spciala… Cred ca asta este ocazia.

S-a ridicat in picioare si a asezat rochia langa celelalte haine, pe care urma sa le duca la pompe funebre. S-a uitat din nou spre mine si mi-a spus:

─ Nu pastra niciodata nimic pentru o ocazie speciala, fiecare zi traita este o ocazie speciala. Sa tii minte acest lucru!

Au trecut cateva saptamani de la acea discutie, dar cuvintele lui mi-au ramas intiparite in minte. Acele cuvinte m-au facut sa imi schimb prioritatile in viata. Acum citesc mai mult si fac mai putina curatenie. Stau pe scaunul din curtea casei si admir privelistea, fara sa fiu deranjat de buruienile din gradina. Incerc sa petrec mai mult timp cu familia si prietenii mei si mai putin la birou.

Acum imi dau seama ca viata este despre a acumula cat mai multe experiente frumoase, nu o lupta pentru supravietuire. Nu mai pastrez nimic, ci ma bucur de tot ce am. Folosesc paharele de cristal la fiecare masa, imbrac haina noua chiar si doar pentru a merge la cumparaturi. Nu mai pastrez cel mai bun parfum pentru ocaziile speciale, ci il folosesc de cate ori vreau.

Expresia „intr-o zi…” a disparut din vocabularul meu. Daca ceva merita vazut, auzit sau facut, eu vreau sa vad, sa aud sau sa fac chiar acum.

Nu sunt sigur ce ar fi facut sotia prietenului meu daca ar fi stiut ca aceea avea sa fie ultima ei zi de viata. Cred ca si-ar fi sunat toate persoanele dragi.

Imi place sa cred ca ar fi iesit in oras, la restaurant, si ar fi comandat mancarea ei preferata. Este vorba despre lucruri simple pe care regreti daca nu le faci.

Fiecare zi, fiecare ora, fiecare minut, fiecare secunda… toate sunt speciale. Traieste pentru azi pentru ca este posibil ca maine sa nu mai fii”.