Frigul ne ajuta sa slabim. E atat de simplu sa dai jos kilogramele nedorite!

Expunerea corpului la temperaturi scazute, mai ales in interiorul locuintelor, favorizeaza pierderea in greutatea, avand in vedere ca organismul consuma mai multe calorii pentru reglarea termica, potrivit unui studiu de zece ani realizat de cercetatorii olandezi, conform dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Teoria cercetatorilor olandezi de la Centrul medical al Universitatii din Maastricht, care au analizat efectele frigului asupra metabolismului, sugereaza ca asigurarea unei temperaturi scazute in cladiri, mai ales pe timp de iarna, este benefica pentru mentinerea unei greutati optime si chiar pentru pierderea kilogramelor in plus.

Cel putin in randul tinerilor si al persoanelor de varsta medie, producerea caldurii corporale, care reactie la senzatia de frig, poate cheltui pana la 30% din rezervele de energie ale corpului.

Acest lucru inseamna ca temperaturile scazute cauzeaza o ardere semnificativ mai mare a caloriilor, care nu se mai depoziteaza astfel sub forma de grasime.

Frigul consuma rezervele de energie

"Am pornit de la ipoteza ca mediul termic afecteaza sanatatea umana si, mai precis, expunerea frecventa la frig moderat afecteaza semnificativ cheltuirea rezervelor noastre de energie pentru perioade prelungite de timp", a afirmat doctorul Wouter van Marken Lichtenbelt, coordonatorul echipei de cercetare.

Studiul olandezilor a fost comparat cu cercetarile unor oameni de stiinta din Japonia, care au detectat o pierdere a grasimii corporale dupa ce voluntarii au petrecut doua ore pe zi, timp de sase saptamani, intr-un mediu cu o temperatura constanta de 17 grade Celsius.

Cercetatorii din Maastricht au descoperit, de asemenea, ca oamenii se obisnuiesc cu frigul, dupa o anumita perioada de timp.

Dupa ce participantii la studiu au petrecut sase ore pe zi, timp de zece zile, intr-un spatiu cu temperaturi scazute, nivelul tesutului adipos brun din organism, care genereaza caldura, a crescut, astfel incat subiectii au inceput sa suporte din ce in ce mai bine temperatura ambianta.