Ce greseli sa nu faci niciodata in social media

Ne-am obisnuit sa impartasim tot ceea ce ni se intampla in retelele sociale, dar ar trebui sa fim mai atenti ce postam atunci cand avem un job sau suntem in cautarea unuia. Iata ce greseli sa nu faci niciodata pe Facebook sau Twitter.


1. Nu impartasi informatii prea… personale!
Carly Mc Kinney, o profesoara de matematica, a fost concediata dupa ce mai multe postari pe Twitter despre pasiunea ei pentru clubbing si marijuana. Elevii au fost foarte nemultumiti de decizia scolii si au protestat pentru aducerea ei inapoi.
2. Nu iti expune public nemultumirile de la locul de munca!
Un angajat al California Pizza Kitchen si-a pierdut jobul dupa ce s-a plans, tot pe Twitter, de noile uniforme.

3. Nu iti pierde jobul inainte de a-l obtine!
A patit-o un tip care a aplicat pentru o slujba la Cisco Systems si a postat imediat pe Twitter: „Cisco tocmai mi-a oferit un job! Acum trebuie sa ma hotarasc daca merita sa primesc un salariu mare pentru a ma deplasa zilnic la San Jose facand ceva ce urasc”. Inutil de mentionat ca nu a mai primit postul..

4. Nu iti critica seful pe net, va vedea intotdeauna!
Este cea mai frecventa greseala, care a dus la numeroase cazuri de concediere. Se pare ca sefii o iau intotdeauna foarte… personal!

5. Nu face comentarii rasiste sau sexiste!
A se vedea cazul lui Justine Sacco, care si-a pierdut slujba in cateva ore de la postarea unui mesaj ofensator pe Twitter, atunci cand s-a imbarcat intr-un avion cu destinatia Africa. Iata care au fost cuvintele care au incriminat-o: „Going to Africa. Hope I don’t get AIDS. Just Kidding. I’m White!” (Plec in Africa. Sper sa nu iau SIDA. Glumesc. Sunt alba!).