7 pasi simpli spre fericire

„Da sansa fiecarei zile sa fie cea mai frumoasa din viata ta.”, spunea Mark Twain. De ce ai nevoie pentru a fi fericit? O casa mai mare, o masina mai scumpa, un nou prieten sau un iubit/o iubita? Sau poate, mai degraba, de acele alegeri care tin doar de tine si care te fac sa te simti mai bine?

Multi oameni traiesc cu impresia ca secretul fericirii este atasat de ceva sau cineva. Ca viata este construita in jurul lucrurilor materiale, a unor evenimente sau oameni care vin sau pleaca din ea.

Chemarea unei vieti frumoase si simple se aude pentru oricine are deschiderea sa o asculte. Aceasta chemare te invita sa traiesti viata pe care ai fost nascut sa o traiesti, nu viata pe care si-o doresc alti oameni. Cauta lucrurile care sunt cu adevarat importante pentru tine, pentru ca nu vei gasi fericirea in lucrurile promovate prin panouri publicitare. Atunci cand nu mai urmaresti definitia lumii pentru fericire, si o gasesti pe a ta proprie, incepi sa recunosti ca decizia de a fi fericit era in mainile tale in tot acest timp.

Oamenii cu adevarat fericiti stiu ca fericirea este o alegere. Nu sunt ostaticii propriilor circumstante si nu cauta fericirea in lucurile pe care le poseda.

Iata cateva lucruri simple care te vor face mai fericit:

  1. Fii mai recunoscator

Oamenii care se concentreaza pe partea pozitiva a lucrurilor gasesc mereu lucruri pentru care sa fie recunoscatori. Si este mai simplu decat pare. Fiecare persoana are sute de lucruri pentru care poate fi recunoscator. Tot ce trebuie sa faci este sa le identifici si sa iti exprimi recunostinta mai des.

  1. Poarta mereu in zambet

Stiinta a demonstrat ca expressile faciale pe care le avem influenteaza sentimentele percepute de creier. Expresia faciala influenteaza creierul aproape in acelasi mod in care creierul influenteaza expresia faciala. Astfel, te poti „programa” sa fii mai fericit printr-un simplu zambet pe care il porti de cand te trezesti.

  1. Plange-te mai putin

Data viitoare cand vrei sa te plangi despre o zi proasta, despre tine sau alti oameni, pur si simplu nu o face. In felul acesta vei evita exteriorizarea unui sentiment negativ si nesanatos si te vei avea satisfactia ca ai ales sa fii linistit intr-o situatie dificila.

  1. Dedica-te unui proiect de dezvoltare personala

Exista fericire si implinire in dezvoltarea individuala. Sa stii ca dedici timp si energie unui lucru care te face mai bun este unul dintre cele mai satisfacatoare sentimente. Dedica-te unei activitati care presupune autodisciplina macar o data pe zi.

  1. Foloseste-te de punctele tale forte

Fiecare are propriile talente si abilitati innascute. Atunci cand le folosesti in mod eficient, te simti mai viu si mai confortabil in propria piele. Daca te concentrezi pe aceste lucruri iti vei regasi bucuria care vine din interior.

  1. Poarta-te frumos cu ceilalti

Aceasta este o regula de aur universala. Cu cat oferi mai multa bunatate, rabdare si blandete cu atat vei beneficia de ele randul tau. In plus, primesti satisfactia faptului ca ii tratezi pe ceilalti asa cum ai vrea sa fii tratat la randul tau.

  1. Priveste partea pozitiva a situatiilor dificile

Uneori, viata poate fi complicata. La un moment dat, vrem nu vrem o sa trecem si prin momente grele. Insa atunci cand se intampla, este important sa-ti reamintesti ca tristetea si durerea sunt trecatoare si poti sa inveti din ele – cum sa fii mai bun sau cum sa-i ajuti pe alti oameni care trec prin experiente similare.

Stiai ca poti sa iti masori nivelul de fericire la locul de munca?