Cum preparam drobul de miel pentru Paste

Cum preparam drobul de miel pentru PasteDe la o masa de sfintele sarbatori de Paste, nu poate lipsi deliciosul drob de miel. Chiar daca se gateste in general doar de Paste, drobul este un preparat care merita gatit mult mai des, nu neaparat din miel.

 

 

 

Ingrediente Drob de miel:

  • organele de la un miel: ficat, inima, limba, rinichi, bojogi (plamani)
  • 800 g ficat de porc
  • 2 inimi de porc
  • 4 rinichi de porc
  • 10 oua
  • 5 legaturi marar
  • 5 legaturi patrunjel
  • 1 legatura ceapa verde
  • prapure de miel
  • sare
  • piper

Mod de preparare drob de miel:

  1. Luam organele de miel, le spalam in mai multe ape reci, dupa care le punem intr-o oala cu apa si sare la fiert, spumandu-se de cate ori este nevoie
  2. Taiem pe jumatate rinichii de porc, ii curatam si ii punem in apa rece cu putin otet, aproximativ 15 minute, pentru a elimina mirosul neplacut
  3. Luam toate organele de porc si le punem intr-o oala cu apa rece si sare la fiert, spumandu-se de cate ori este nevoie
  4. Curatam ceapa verde si punem cate 2 fire in fiecare oala, la fiert.
  5. Prapurele de miel il tinem in apa rece, pentru a se desface mai usor
  6. Dupa ce au fiert organele, le scotem si le lasam la racit, apoi le tocam cubulete si le punem intr-o cratita
  7. Tocam marunt mararul si patrunjelul si le adaugam peste organele tocate
  8. Mai adaugam ouale, sare si piper dupa gust
  9. Amestecam bine toate ingredientele din cratita
  10. Luam prapurele de miel si il intindem intr-o tava de cuptor
  11. Asezam compozitia uniform in tava cu prapurele, acoperind-o cu marginile acestuia
  12. Bagam tava la cuptor, la foc potrivit si o lasam aproximativ 30-40 de minute, pana cand drobul capata un aspect rumen

Pofta buna !